خواص گیاهان دارویی, دستورات طب سنتی, همه مقالات

درمان سریع زخم معده با کمک گیاهان دارویی در خانه

درمان سریع زخم معده با کمک گیاهان دارویی در خانه

زخم معده چیست؟

زخم معده یا زخمهای پپتیک (Peptic ulcers) زخم‌های خونریزی‌کننده شکم هستند که در لایه‌های دیواره معده و گاهی اوقات روده بزرگ تشکیل می‌شوند. این زخم‌ها می‌توانند به علت التهاب در دیواره معده و تماس مستقیم با عوامل تحریک کننده مانند عفونت با باکتری هلیکوباکترپیلوری یا مصرف برخی داروها (مثل آسپرین و آینه‌های ضدالتهاب غیراسترویدی) رخ دهند. علایم زخم معده شامل درد یا سوزش در ناحیه شکم، خونریزی گاهی اوقات با خروج خون از دفع آنال و علائم دیگر می‌شوند. اگر شما یا کسی که مشکلی دارید به شدت این نوع علایم را تجربه می‌کنید، بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید تا تشخیص رسمی و درمان مناسب برای شما تعیین شود.

 

نشانه ها و علائم زخم معده

شما ممکن است از نشانه‌های زخم معده رنج ببرید. در ادامه، تعدادی از نشانه‌های زخم معده را معرفی میکنیم :

 سوزش معده: شما ممکن است حس سوزش و سوزناکی در ناحیه معده خود احساس کنید.

درد شکم: درد و ناراحتی در ناحیه شکم، به خصوص در قسمت بالا و مرکزی شکم، نشانه زخم معده است.

تاثیر بر خوراک: شما ممکن است دچار سیری زودرس، اشباع زودهنگام، سفتی در ناحیه شکم یا تهوع پس از وعده‌های غذایی شوید.

 علائم بیشتر: برخی از علایم دیگر شامل استفراغ خون، مدفوع سیاه، خونریزی دستگاه گوارشی، ضعف، کاهش وزن ناشی از افت‌‌‌شدید سومین استراحت نوکیوتین و احساس خستگی مداوم هستند.

برای تشخیص دقیق و درمان زخم معده، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید

عوارض زخم معده

اگر دچار زخم معده باشید و آن را درمان نکنید، ممکن است هر یک از عوارض زیر را تجربه کنید:

خون‌ریزی داخلی

خون‌ریزی داخلی، یکی از عوارض شایع زخم معده محسوب می‌شود. این خون‌ریزی بسته به وضعیت سلامتی و شدت بیماری می‌تواند کم یا شدید باشد، در حدی که فرد بستری شود یا حتی نیاز به تزریق خون پیدا کند. گاهی خون‌ریزی شدید می‌تواند در استفراغ یا مدفوع خونی نمود پیدا کند.

ایجاد سوراخ در معده

زخم‌ معده و سایر زخم‌های گوارشی در صورت عدم درمان می‌توانند منجر به ایجاد سوراخ در روده کوچک یا معده شوند. این مشکل افراد بیمار را در معرض بیماری دیگری به نام حفره شکمی یا پرتونیت قرار می‌دهد که، نیاز به درمان جداگانه خواهد داشت.

انسداد روده‌ای

از دیگر عوارض زخم معده می‌توانیم به انسداد در روده اشاره کنیم که، منجر به احساس سیری زودرس در فرد می‌شود و به مرور کاهش وزن فرد را به دنبال دارد.

درمان گیاهی زخم معده

درمان زخم معده در طب سنتی

💊 در طب سنتی، برخی روش‌ها و درمان‌ها برای زخم معده پیشنهاد می‌شود. البته لازم به ذکر است که همیشه توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید و از درمان‌های سنتی به‌عنوان جایگزین درمان‌های دارویی استفاده نکنید. درمان زخم معده در طب سنتی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. استفاده از عسل: استفاده از عسل طبیعی ممکن است به عنوان ضد التهاب و ضد عفونی کننده درمانی برای زخم معده موثر باشد.
  2. مصرف زعفران: زعفران می‌تواند به عنوان آرام بخش و ضد التهابی در درمان زخم معده مؤثر باشد.
  3.  استفاده از گیاهان دارویی: برخی گیاهان دارویی مانند آلوئه ورا، پونه و چای سبز و ریشه شیرین بیان و تخم بارهنگ می‌توانند در بهبود و التیام زخم معده کمک کنند.
  4.  رعایت رژیم غذایی مناسب: مصرف مواد غذایی سبک، نرم و غنی از مواد مغذی مانند صفحه‌ها و ماست می‌تواند به تسریع فرآیند بهبودی کمک کند.

همچنین بهتر است یادآور شوم که در صورت بروز علائم مربوط به زخم معده نظیر درد شکمی شدید، خونریزی روده‌ای و استفراغ خون، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید.

اگر عفونت دلیل زخم معده باشد، برای رفع آن ممکن است آنتی بیوتیک‌های متفاوتی تجویز شود؛

ولی اگر زخم معده ناشی از مصرف زیاد داروهای ضدالتهاب غیرکورتونی باشد، باید آن‌ها را کاهش داده یا در صورت امکان  قطع شوند و یا با داروی دیگری با مشورت پزشک معالج جایگزین شوند. همچنین استفاده از داروهایی که به ترمیم زخم کمک می‌کنند در درمان زخم معده موثر هستند.

رژیم غذایی مناسب برای زخم معده در طب سنتی

 در کنار درمان‌هایی که پزشک معالج برای زخم معده تجویز می‌کند، رعایت موارد زیر که انواع درمان زخم معده در طب سنتی است، کمک می‌کند درد و علائم زخم معده زودتر بهبود یابد.

 در برنامه غذایی خود مقدار زیادی میوه (بخصوص میوه‌های دارای ویتامین‌های آ و ث)، غلات سبوس‌دار و سبزی داشته باشیم. ویتامین‌ها میتوانند بهبود زخم را سرعت ببخشند.

 ماست پروبیوتیک، پنیر کمی مانده و قدیمی، کلم قرمز مانده در سرکه و وکفیر

 همچنین امتناع از استفاده از غذاها و نوشیدنی‌هایی که باعث تشدید در معده میشوند را فراموش نکنیم .

عدم استفاده از داروهای مسکن بدون تجویز دکتر و مشورت با دکتر دارو ساز

همچنین از کاهش استرس جهت کاهش درد غافل نشویم زیرا فشار روانی، این درد  را بدتر خواهد کرد.

پرهیز از مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی؛ زیرا استعمال این مواد، حفاظت لایه داخلی معده را ضعیف می‌کند و بدین ترتیب فرد، مستعد ابتلا به زخم معده می‌شود. همچنین استعمال دخانیات موجب می‌شود تا  تولید اسید معده افزایش یابد

 

درمان خانگی زخم معده در بارداری

زخم معده در بارداری

زخم معده در بارداری

همیشه هم داروهای شیمیایی راه‌حل نیستند، برای پیشگیری و درمان سوزش سر دل، رفلاکس اسید معده و زخم معده در بارداری می‌توانید سراغ راه‌های طبیعی و درمان خانگی بروید.

یکی از روش‌های درمان خانگی زخم معده در بارداری مصرف دمنوش دانه‌های هل سبز، شوید، زیره است. برای تهیه این دمنوش، دانه‌ها را در آب سرد ترکیب کرده و ۱۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید.

تخم بزرک و پودر نارون قرمز هم برای التیام زخم معده در بارداری مفید هستند.

طرز تهیه دمنوش بزرک برای درمان زخم معده بارداری

برای تهیه دمنوش بزرک کافی است یک قاشق چای‌خوری از دانه بزرک را با یک لیوان آب حل کرده و ۳۰ دقیق بجوشانید. بعد مایع را صاف کرده و به‌ صورت گرم یا سرد میل کنید. پودر نارون را هم می‌توانید همراه هر وعده غذایی مصرف کنید.

دمنوش نارون قرمز اسیدیته معده را خنثی کرده و رفلاکس معده را تسکین می‌دهد. سرکه سیب هم برای درمان زخم معده در بارداری توصیه می‌شود. یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب را با آب گرم حل کرده و پیش از وعده غذایی میل نمایید.

مصرف دمنوش و داروهای گیاهی نقش مؤثری در تسکین التهاب دستگاه گوارشی و التیام زخم معده در بارداری دارد مانند:

  • رازیانه  ( برای آشنایی بیشتر و خرید دانه رازیانه روی آن کلیک کنید.)
  • به‌لیمو
  • شاه‌پسند
  • بادرنجبویه
  • بارهنگ
  • اسطوخودوس ( جهت آشنایی بیشتر با این گیاه تسکین دهنده روی خرید اسطوخودوس کلیک بفرمایید )
  • بابونه
  • اسپیره
  • پف‌نبات
  • پوست پرتقال یا نارنگی
  • ریشه شیرین‌بیان  (برای آشنایی بیشتر با این ریشه پرخاصیت و تهیه آن روی خرید ریشه شیرین بیان کلیک بفرمایید )

 

چه غذایی برای زخم معده خوب است؟

بدون تردید داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل باعث ارتقای سطح سلامت بدن شده و از ابتلا به بیماری جلوگیری می‌کند. زخم معده و مری هم از این قاعده مستثنی نیست و با رعایت رژیم غذایی متعادل می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.

به‌ علاوه اینکه داشتن برنامه غذایی مناسب باعث می‌شود که هضم غذا درست انجام شود، لایه مخاطی محافظ معده و دستگاه گوارش تقویت شود و زخم و درد التیام پیدا کند.

زخم معده بیماری مزمنی است که احتمال عود دارد. به ‌همین خاطر با تغییر رژیم غذایی و مصرف خوراکی‌هایی که برای زخم معده خوب است می‌توان به روند بهبود این بیماری کمک و از بازگشتش جلوگیری کرد.

در کنار پروتئین، مصرف مواد غذایی حاوی روی، سلنیوم، و ویتامین A برای تسریع فرایند التیام زخم‌های گوارشی و زخم معده خوب است. علاوه بر پروبیوتیک‌ها مصرف غذاهای فیبردار هم برای بهبود زخم معده مناسب است. سیب، گلابی، جو دوسر، و غلات سبوس‌دار غذاهایی هستند که برای زخم معده مفیدند

چه غذایی برای زخم معده بد است؟

زخم معده باعث تجمع اسید در روده می‌شود. مصرف برخی نوشیدنی‌ها و مواد غذایی باعث می‌شود که اسید بیشتری تولید و زخم معده تشدید شود. برای همین باید از مصرف غذاهایی که برای زخم معده بد است پرهیز کنید:

۱. نوشیدنی‌های الکلی

مصرف نوشیدنی‌های الکلی مثل شراب، آبجو و انواع مشروبات الکلی باعث التهاب و تحریک مخاط معده می‌شود و زیاده‌روی در مصرف الکل باعث زخم معده می‌شود.

۲. غذاهای سرخ‌شده

مصرف غذاهای سرخ‌شده در روغن باعث از بین رفتن لایه محافظ دستگاه گوارش و تشدید زخم معده می‌شود. سیب‌زمینی سرخ‌شده، چیپس‌ها، پیاز سوخاری، مرغ سوخاری و دونات‌ها از جمله غذاهایی هستند که مصرفشان برای زخم معده بد است.

۳. غذاهای فرآوری‌شده

مصرف غذاهای فرآوری‌شده حاوی چربی، قند و نمک برای زخم معده بد است.

۴. خوراکی‌های اسیدی

مصرف خوراکی‌های اسیدی برای بیماران زخم معده ممنوع است، چراکه لایه مخاطی دستگاه گوارش به‌ طور بالقوه از بین رفته و اسید معده بیشتر ترشح می‌شود،

پس مصرف خوراکی‌هایی که به ‌صورت طبیعی اسیدی هستند باعث شده که محیط اسیدی دستگاه گوارش چند برابر شود. بیمارانی که زخم معده دارند نباید خوراکی‌های زیر را مصرف کنند:

  • کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مثل غلات فرآوری‌شده، برنج و نان سفید
  • مرکبات مثل پرتقال، گریپ‌فروت و لیمو
  • گوجه فرنگی
  • نوشابه‌های گازدار.

پیشنهاد مشکستان

عطاری مشکستان همواره در تلاش بوده است تا ، بهترین و با کیفیت ترین محصولات موجود در بازار ایران و حتی خارج از کشور را در اختیار شما عزیزان قرار دهد .

میزان رضایت مندی و مشتری مداری شعار اصلی مشکستان است .

از این رو این اطمینان را به شما میدهیم که گیاهان دارویی موجود در مشکستان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است . شما میتوانید با خیالی آسوده این محصولات را سفارش دهید.

2 نظر در “درمان سریع زخم معده با کمک گیاهان دارویی در خانه

  1. فهیمه سادات استادیان گفت:

    تخم بارهنگ راباعرق نعنا جوشانده ویک قاشق عسل به آن اضافه کنیم دستور حکیم خیراندیش است آیابرای درمان زخم معده مفیداست روزی چندبارازاین داروی گیاهی راباید خورد وآیا همراه باآن دارویی که پزشک داده است میلشود مشکلی ایجاد نمیکند راستش میترسم داروی دکترراقطع کنم اوضاع بدترشود چون دیواره معده پراززخم است این موضوع مراخیلی نگران کرده هر۶ ماه آندوسکوپی میکند تاحالا که درد کمتر نشده است البته داروی گیاهی رامرتب استفاده نمیکند تورو خدا راهی وجوددارد که زخمهای معده کلا زودتر ازبین بروند

    1. مُشکستان گفت:

      سلام بر شما
      اگر زخم معده دارین بهتره عرق نعنا استفاده نکنید.میتونید بجای عرق نعنا از عرق بومادران و یا شیرین بیان استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.